Skip to content

WordPress plug-ins updaten

Plug-ins zijn één van de belangrijkste onderdelen van een WordPress-website. De opties die je hebt zijn bijna eindeloos alleen een verkeerde plug-in kan tot een slechte gebruikerservaring leiden. Daarom wordt het aanbevolen om altijd de beoordeling, het aantal downloads en / of actieve installaties te controleren voordat je een WordPress plug-in installeert. Het belangrijkste aspect waar je op moet letten is de laatste update-datum van de plug-in. Is dat langer dan een jaar geleden? Dan is de plug-in verouderd en kun je beter op zoek gaan naar een alternatief dat recent is bijgewerkt. Wat minstens net zo belangrijk is als de gekozen plugin, is het updaten naar de nieuwste WordPress versie. Let op! De plug-ins die geïnstalleerd staan op je website moeten compatible zijn met de laatste versie van WordPress.

Waarom moet ik mijn WordPress plug-ins updaten?

Een goede plug-in wordt regelmatig bijgewerkt door de ontwikkelaar. Naast kleine verbeteringen bevat de update ook bugfixes en patches voor kwetsbaarheden. Een recent onderzoeksrapport van Sucuri stelde: “De belangrijkste reden waarom websites worden gehackt, is het misbruiken van kwetsbaarheden in verouderde software (vooral extensies). Daarom is het belangrijk voor de beveiliging van je website om altijd je plug-ins up-to-date te houden.

Is het mogelijk om WordPress plugins automatisch te updaten?

Dit is zeker mogelijk. Het nadeel hiervan is dat je er meestal pas later achter komt dat er in één van de plug-ins een foutmelding staat. Daardoor kan het even duren voordat je erachter bent welke plug-in de fout bevat. Met handmatige updates heb je meer controle omdat je één voor één de plug-ins kunt updaten en hierdoor een fout sneller ontdekt.

Het uitdekoker WordPress onderhoudspakket

Wil jij je geen zorgen meer maken over het updaten van jouw plug-ins, en wil je het risico niet lopen dat er iets mis is na de update ronde? Dan is ons WordPress onderhoudspakket wellicht iets voor jou! Met het onderhoudscontract worden continu de nieuwste WordPress- en plug-in-updates op jouw website geïnstalleerd.

 Wil jij ook zorgeloos ondernemen?