Skip to content

Wat kost een website?

Veel mensen zijn op zoek naar de kosten van een nieuwe website. Elke dag wordt er via Google honderden keren gezocht op: “wat kost een website”, “kosten website maken” en “prijs website”. Een exact antwoord hierop krijg je eigenlijk nooit. De kosten van een website zijn namelijk net zo moeilijk te berekenen als de prijs van een huis of bijvoorbeeld een nieuwe auto.

Ondanks dat het lastig is hebben wij bij Uitdekoker.nl ons best gedaan om een tool te ontwikkelen die de website kosten voor jou uitrekent. Dit op basis van keuze in onderdelen die voor jou als eindgebruiker relevant zijn. Voordat we daarmee gaan starten zetten we graag eerst een aantal zaken op een rijtje.

Stel een doel

Laten we beginnen om eerst een doel op te stellen. Wat voor type website zoek je? Is dit een informatieve website met informatie over jouw bedrijf, of wil je dat klanten producten en/of diensten kunnen bestellen? Dan spreek je namelijk over een webshop waarbij de realisatie al een stuk complexer is dan een gewone website (en de kosten zijn daarbij ook een stuk hoger). Ben je een ZZPer die op zoek is naar een website die als visitekaartje fungeert? Dan is daar ook een oplossing voor.

Maatwerk website of template site

Wanneer het doel duidelijk is en je hebt gekozen voor een website, webshop of visitekaartje website dan is de volgende vraag of een template site of maatwerk website geschikt is. In het geval van een template website kan de webdesigner relatief snel aan de slag door jouw huisstijl te verwerken in de nieuwe website. Zo betaal je stukken minder voor een website. Heb je een budget dat lager is dan € 2.500,-, dan kom je vrijwel altijd uit op een template website. Uitdekoker.nl werkt met template websites, die volledig te ‘customizen’ waardoor er bij elk project een uniek eindresultaat ontstaat.

Bekijk hier een aantal voorbeelden van websites gemaakt door Uitdekoker.nl

Wat moet jouw website kunnen?

De functionaliteiten in de website of webshop bepalen (samen met de vormgeving) uiteindelijk de kosten van jouw nieuwe website. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een offerteformulier te koppelen, een agenda, een inschrijfformulier of een prijstool zoals bij Uitdekoker.nl. Ook zijn er koppelingen en integraties mogelijk met platformen voor bijvoorbeeld makelaars, VVE beheerders of een ledenportaal. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Wanneer een website een functie krijgt in de vorm van een portaal, veiling of marktplaats dan is dit extreem complex en dit zijn dan ook de duurste oplossingen.

Maandelijkse kosten

Het is ontzettend belangrijk dat na de lancering van jouw website deze goed wordt onderhouden. Denk hierbij aan veiligheidsupdates van WordPress, het thema en de gebruikte plugins. Ook wil je dat er dagelijks of wekelijks backups worden gedraaid, dat in het geval er iets mis gaat je niet je website data kwijt bent. Een professionele website zonder onderhoud bestaat eigenlijk niet. Wanneer je niet bereid bent om maandelijkse kosten te betalen krijg je dus ook feitelijk niets. Bij complexere website betaal je bij bureau’s zo € 150,- per maand. Bij Uitdekoker.nl is dit een stuk goedkoper en bieden wij additioneel proactieve support op de website en helpen wij onze klanten met het plaatsen van content. Wil je hier meer over weten? Check dan onze pagina voor Onderhoud & Support.

Waar kan Uitdekoker.nl jou mee helpen?

Bedrijfswebsite

Webshop

Visitekaartje website

Veilingswebsite (dit kost al snel € 50.000+)

Community platform (dit kost al snel € 50.000+)

Marktplaats (vraag en aanbod) website (dit kost al snel € 150.000+)