Skip to content

Webdesign trends voor 2021

Webdesign trends zijn vaak onderhevig aan cultuur wijzigingen die plaats vinden

Het afgelopen jaar heeft voor dramatische veranderingen gezorgd zowel online als offline. Het coronavirus stopte ons in quarantaine wat ervoor zorgde dat iedereen veel meer online is gaan doen. Sommige adapteren dit gemakkelijk, anderen moeten hier echt aan wennen. De realiteit van het thuiswerken zorgde ervoor dat veel mensen en bedrijven de uitdaging zijn aangegaan om zich hierop aan te passen.

Voor webdesigners betekent dit veel focus op E-commerce en online automatisering. Maar ook innovatieve dingen zoals 3D productsimulatie. Denk hierbij aan het digitaal kunnen bekijken van meubels, interieur of kleding.

De trends

Graag delen wij een aantal webdesign trends met jullie die wij verwachten en zien voor het jaar 2021.

Typografie
Door grotere schermen en resoluties raken sommige lettertypes achterhaald. Tegenwoordig is er alle ruimte voor meer zwaardere, elegante en gedecoreerde lettertypes. Ook mag het een stuk speelser qua effecten en animaties.

Bekijk bijvoorbeeld opĀ framer.com

Emojis šŸ˜·
Deze worden al veel gebruikt via verschillende communicatie kanalen (denk aan social media), maar wordt nu ook steeds vaker gebruikt op websites. Dit is zeer effectief omdat Emojis herkenbaar zijn over de landen heen voor gebruikers met allerlei achtergronden. Hoe doeltreffend wil je het hebben!

Kunststijlen
Bepaalde kunststijlen worden weer hip. Denk hierbij aan stripfiguren, pop art, surrealisme en retro futurisme

Natuur
Het klinkt heel gek, maar omdat we met zijn alle zoveel binnen hebben gezeten is de trend om de natuur in huis te halen. Het design van verpakkingen of websites worden met veel groene kleuren ontworpen. Zo ook met illustraties van bijvoorbeeld bomen, bamboe etc.

Dropdown menuā€™s
Uitklapmenuā€™s zijn terug van weggeweest. Verdwenen vanwege de vele irritaties op de mobiele devices, waarbij het scherm steeds weg vloog als je erop wilde klikken. Gelukkig is het veel beter geworden en zijn de menuā€™s nu ook mobile ready. Mooi bijĀ webshopsĀ om te zien is dat er kleine product- en categoriefotoā€™s in het menu worden verwerkt. Dit helpt de bezoekers om heel snel bij de juiste producten uit te komen.

Toe aan een nieuwe website volgens de nieuwste design trends?