Skip to content

Pantone - kleur van het jaar 2021

Het is weer zover: de Pantone-kleur van het jaar 2021

Voor wie Pantone niet kent. Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. Voor 2021 kregen we dit jaar twee kleuren. Twee onafhankelijke kleuren die benadrukken hoe verschillende elementen samenkomen om elkaar te ondersteunen. Ultimate Grey (grijs #939597) en Illuminating (citrusgeel #F5DF4D).

Een kleurenhuwelijk dat een boodschap van kracht, hoop, vriendelijkheid uitstraalt. Maar ook standvastig en ambitieus is.

De laatste keer dat Pantone twee kleuren koos, waren Rose Quartz (#F4C8C7) & Serenity (#8DA5C9) in 2016, en we weten allemaal wat een rustig, sereen jaar dat was.

De kleur van 2020, ‘Klassiek blauw’ (#0F4C82), was waarschijnlijk niet echt de kleur van het jaar, tenzij het toevallig de kleur is die je in je thuiskantoor hebt geschilderd. Als het bedrijf een echte vooruitziende blik had gehad, had het misschien gekozen voor het neutraalste beige dat het kon vinden. Het verfmerk Flexa koos er wel voor en noemde het ‘Brave Ground’.  Misschien is dat de reden waarom de PR-afdeling van Pantone in 2021 voor twee kleuren koos. Een onopvallend grijs om ons door te laten gaan totdat we allemaal gevaccineerd zijn, en een wild stralend geel voor de overgang van 2020 naar 2021, hoopvol!

Eerlijk gezegd zijn de kleurkeuzes van Pantone geen voorspellingen zoals vaak wordt gerapporteerd, maar eerder aspiraties. Pantone gelooft dat de combinatie “een boodschap van positiviteit, ondersteund en standvastigheid uitdrukt”. Misschien is dit wat de wereld op dit moment nodig heeft.

Je kunt de kleuren van Pantone voor 2021 uitproberen op Instagram of op Pantone Connect.

 

Wil je meer informatie over gebruik van kleuren? neem contact met ons op!